För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Joakim Wagland ett medlemsporträtt

Publicerad 24 okt 2024
Joakim Wagland är medlem i Företagarna Helsingborg och han är med i Företagarna för det breda utbud av event som bidrar till ökat nätverk!
Joakim Wagland

Vad inspirerade dig att starta ditt företag, och vad brinner du mest för i ditt arbete?
Jag har alltid drivit saker, när jag var mindre så jobbade jag hos grannar med trädgårdsskötsel, data hjälp, dra nätverk och koppla in internet, fixare inför fester, dörrvakt/ värd vid fester.

I våran lokala scoutkår blev jag en av dem drivande krafterna från 12 år ålder och när jag var 15år drev jag hela patrull och senior verksamheten. Sedermera drev jag fridykaresektionen och var ordförande för Helsingborg sportdykarklubb delfinen.

Jag startade mitt första företag 2008 under tiden jag läste till byggnadsingenjör. Palm Konsult, en enskild firma. Jag behövde inkomst under tiden jag läste. Efter studierna började jag som anställd platschef på MVB för att få kunskap om större byggprojekt. Jag var hela tiden fast övertygad om att starta företag igen, vilket det blev 2015.

Det är svårt att säga vad som inspirerar mig. Det första som kommer upp i mitt huvud är drivkraften att få driva och leda saker framåt. Jag har nog alltid haft det i mig och kommer alltid att ha det.

Om du kunde beskriva ditt företag med tre ord, vilka skulle det vara och varför?
Arrangemang, Trovärdhet, Kunskap det kännetecknar alla mina bolag.

Vad är det roligaste eller mest oväntade som har hänt i din företagarresa?
Att vi blev Gasell 2024 för Luggude Bygg AB.

Vilket råd skulle du ge till någon som drömmer om att starta sitt eget företag?
Bara gör det, fega inte! Jaga inte status, var beredd på att jobba mycket, var ödmjuk och be om hjälp från andra företagare.

Vad gör du när du inte jobbar – hur kopplar du av eller får inspiration på fritiden?
Jag har lätt att stänga av helt när jag kommer hem från företaget. Visst utvecklingstankar finns där hela tiden, men det negativa stänger jag av.
Segling, dykning, båtar, matlagning är de intressen jag har just nu. Jag skulle vilja rida häst några gånger om året, åka mer skidor och dyka mer.

Varför gick du med i Företagarna?
Jag är med för det breda utbud av event som bidrar till att öka mitt nätverk!

För kontakt:

Joakim Wagland
Luggude Bygg AB
https://www.luggudebygg.se/

Nyfiken på att bli medlem?

Kontakta Maria Broberg, maria.broberg@foretagarna.se så berättar hon mer.

https://www.foretagarna.se/teckna-medlemskap/

Fler nyheter från Företagarna