För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Strängnästrion är Årets Unga Företagare i Sörmland

Publicerad 19 jun 2024
Strängnäsentreprenörerna Philip Markström, Christofer Pakh och Jesper Lathyrus som driver Projektgruppen i Sörmland AB är Årets Unga Företagare i Sörmlands län. Trion tog emot utmärkelsen från landshövding Beatrice Ask vid en lunchtillställning på landshövdingsresidenset i Nyköping under onsdagen.
Landshövding Beatrice Ask och Företagarna Sörmlands ordförande Pär Åkerberg med Årets Unga Företagare Philip Markström och Christoffer Pakh.

Organisationen Företagarna delar varje år ut utmärkelserna Årets Företagare och Årets Unga Företagare på lokal, regional och nationell nivå för att uppmärksamma företagare som bidrar till en positiv samhällsutveckling. Under onsdagen tog Philip Markström, Christofer Pakh och Jesper Lathyrus emot utmärkelsen Årets Unga Företagare i Sörmlands län 2024 från landshövding Beatrice Ask vid ett lunchevent på residenset i Nyköping. Trosaföretagaren Johan Wolpher Wekell som driver APelago Group AB utsågs samtidigt till Årets Företagare i Sörmlands län.

Projektgruppen i Sörmland AB startades 2021 av Philip Markström och Christofer Pakh, och i inledningen av 2024 anslöt Jesper Lathyrus som också arbetar i företaget till ägarkretsen. Företaget tillhandahåller entreprenader och tjänster inom bygg, mark och grönyteskötsel. Företaget har kommit långt på kort tid och har trots sin relativa ungdom etablerat sig som en trygg partner och pålitlig leverantör till kunder i hela länet. Förra året omsatte bolaget drygt 17 miljoner kronor och växte till 12 anställda. Företagarna prisar trion för deras framåtanda, för att de agerar ambassadörer för viktiga bristyrken och för att de både bildligt och bokstavligt talat utvecklar Sörmland.

I egenskap av regional vinnare kommer Philip, Christofer och Jesper att representera Sörmlands län vid riksfinalen av Årets Unga Företagare den 11 oktober.

Juryn som utsett Årets Unga Företagare i Sörmlands län har bestått av:

  • Emelie Ohlson, Årets Unga Företagare i Sörmlands län 2023
  • Beatrice Ask, landshövding Sörmlands län
  • Pär Åkerberg, ordförande Företagarna Sörmlands län
  • Kerstin Aviander, projektledare Företagarna Sörmlands län
Fler nyheter från Företagarna