För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Äntligen fick vi prisa våra fantastiska Årets Företagare och Årets Unga Företagare

Publicerad 21 maj 2024
Årets prisceremoni av Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Stockholms stad 2024 tog plats på anrika Operaterrassen den 20 maj i ett strålande Stockholm.
Från vänster, Caroline Strand, Heidi Månsson, Jimmy Månsson, Ross Montazeri och Andreas Fogelqvist.

Det var under en fullsatt lunch som våra medlemmar fick mingla, umgås och avnjuta en god lunch samtidigt som vi fick inspireras av våra otroliga vinnare och mottagare av Företagarnas utmärkelse Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Stockholms stad 2024.

Företagarna i Stockholms stads ordförande, Göran Agardh, hälsade alla välkomna och lotsade oss genom lunchen. Göran betonade vikten av hur alla våra medlemmar och företagare är stommen i vårt samhälle och att alla är vinnare som får just vara egna företagare och styra våra egna företag och liv.

Dagen till ära hade vi fått hjälp av Caroline Strand och Andreas Fogelqvist från Stockholms Business region att dela ut våra priser. De passade också på att lyfta fram det fina samarbetet och dialogen som de har tillsammans med Företagarna för att lyfta Stockholm näringsliv.

Våra vinnare – vilka stjärnor! Vi säger grattis ännu en gång till:

Ross Montazeri – Aura Personal som är Årets Unga Företagare i Stockholms stad 2024

Motivering:
Vår vinnare har gått från verkstadsgolvet till att idag driva ett mycket framgångsrikt och nytänkande bolag inom motorbranschen med en stadig tillväxt och med vinst från första året. Att vara tjugosex år och gå från noll till sextio miljoner i omsättning på ett par år är imponerande! Att upptäcka brister och problem i sitt arbete och sen gå vidare och göra något åt detta, det visar på sann entreprenörsanda! 

I stället för att ta in utländsk personal när det var dags för däckbytessäsong, utbildade och erbjöd vår vinnare jobb till sina forna klasskompisar. Det visar på stor kreativitet och engagemang för att göra skillnad! Man har idag nära samarbete med skolor och bedriver uppsökande verksamhet för att hitta sina konsulter.  Bolaget är idag landets ledande personalleverantör i motorbranschen och man har alla stora varumärken som Volvo Cars och Euromaster som kunder.

Bolaget bygger på tillit och medledarskap och att ha närheten till sin personal. Expansionen går snabbt vidare och nu siktar man mot etthundra miljonersgränsen och nya marknader.

Med sin imponerande prestation och dedikation till att göra skillnad har Ross Montazeri välförtjänt utsetts till Årets Unga Företagare i Stockholms stad 2024.

Jimmy och Heidi Månsson – Elexir Pharma som är Årets Företagare i Stockholms stad 2024

Motivering:
Att ha en stark passion och ett intresse att hjälpa människor till ett bättre liv och sen omvandla det till ett mycket framgångsrikt företag är imponerande! Att inte heller ha de bästa förutsättningarna att göra karriär eller utbilda sig men ändå lyckas är ytterligare ett bevis på att allt är möjligt bara man jobbar hårt och målmedvetet.

Att tillsammans som par driva och bygga bolag har också sina utmaningar men att komplettera varandra och ha ett gemensamt mål är en lyckad kombination. I detta fall har man byggt ett imponerande tillväxtbolag och ökat omsättningen med cirka trehundra procent sedan 2018. Förra året nådde bolaget milstolpen - etthundra miljoner kronor i omsättning. Att både bli Gasell och Superföretag visar också på ett välskött bolag med god ekonomisk kontroll.

Att skapa förutsättningar för bättre hälsa för alla på ett naturligt och hållbart sätt utgör kärnan i bolaget. Med produktion i Norden och att ständigt arbeta med sina hållbarhetsmål gör att man blir trovärdiga i sitt budskap. Att även inkludera sin personal i dessa hållbarhets mål är en självklarhet och man arbetar aktivt för en transparent och tillåtande företagskultur.

Deras engagemang i människor, hälsa och hållbarhet tillsammans med ett starkt entreprenörskap har gjort dem till värdiga mottagare av priset som Årets Företagare i Stockholms stad 2024 - Jimmy och Heidi Månsson, Elexir Pharma AB.

Båda våra vinnare är lysande exempel på ett entreprenörskap som växer fram ur tanken på att göra skillnad och att man kan göra bättre. Båda våra vinnare har också sin personal som sin främsta tillgång och båda var överens om vikten att behålla bra personal är en av de största framgångsfaktorerna. Att tänka långsiktigt, att vara uthållig och ha roligt är andra framgångstips som delades under vårt samtal från scenen.

Årets Företagare delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Årets Unga Företagare delas ut till en framgångsrik företagare som är 35 år eller yngre. Det är också många av kriterierna till utmärkelsen som prickas av hos våra vinnare:

Äga & Driva - Man ska ha majoritetsägande och vara verksam i sitt bolag.
Ledare & Förebild – t.ex. vara engagerad i att utveckla sitt företag eller sin verksamhets miljöarbete. Anställer personer som annars hade haft svårt att komma in på arbetsmarknaden.
Kreativitet & Innovation – vara ledande och utveckla sin bransch på ett nytt sätt.
Lönsamhet & Tillväxt - Med god lönsamhet avses att den är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch.

Vi tackar även vår jury som arbetat med att leta fram, jämföra, och slutligen intervjua våra kandidater och utse våra vinnare:
Göran Agardh, Charlotte Worms, Bengt Öhman – styrelsen i Företagarna Stockholms stad
Maria Bergholtz – Grundare och VD, Insight Competence AB och även Årets Företagare i Stockholms stad 2021

Vi önskar nu våra vinnare ett stort lycka till i länsfinalen som sker under en lunch hos Landshövdingen i Stockholms län den 18 juni.

Fler nyheter från Företagarna