För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna W. Nacka – en kväll av inspiration, gemenskap och kvinnlig styrka

Publicerad 18 sep 2024
75 kvinnliga entreprenörer samlades för en kväll, som bjöd på både inspiration och värdefullt nätverkande, när Företagarna W. Nacka arrangerades för första gången. Kvällen var full av energi och glädje, där en mix av engagerande panelsamtal och inspirerande företagshistorier skapade en atmosfär som sträckte sig långt bortom affärsstrategier. Det bjöds på både tips, råd och ett och annat jävlar anamma.

Vår proffsiga moderator Vanessa Leporati styrde oss genom kvällen, som inleddes med ett panelsamtal med Gunilla Grudevall-Steen, kommunalråd (L) och ledamot i kommunstyrelsen i Nacka kommun, Pernilla Norlin, samhällspolitisk chef för Företagarna och Jeanette Voxmark, grundare, ägare och affärsutvecklare i Technix IT. De fick bland annat försöka svara på den lilla frågan ”Vad ska vi göra åt att så få kvinnor startar företag”. Jeanette bjöd på ett kraftfullt budskap om att framgång kräver både beslutsamhet och mod: "Tro på dig själv och bara kötta!"

Fyra företagare delade sedan sina personliga resor och utmaningar med att bygga företag.

Först ut var Emma Östlund, God mat av Emma och Bistro Pumphuset, som troligen skulle kunna köra egen stand-up-show på sin krog. Emma tog beslutet att starta eget när hon blev förbannad över ojämställdheten på stjärnkrogarna hon jobbade för. Hon tog fram sin låda med alla leads – dåtidens CRM-system … och började ringa runt. Så mycket skinn på näsan från en mansdominerad bransch. Hon avslutade sin historia med att få hela rummet att bryta ut i fuldans till "Waka Waka". Ett mycket symboliskt ögonblick av glädje och samhörighet.

Näst på tur var Carin Urell Hultgren och Elin Buchmayer som driver Björknäs Trädgård. De berättade om det modiga beslutet att mitt i livet helt byta bana, dessutom utan erfarenhet av att driva butik eller utbildning kring växter. Men passionen är stark och trots att de jobbar massor, inte har samma lön som innan så är det värt det, alla dagar i veckan! De vittnar också om den stora fördelen att vara två och att en av framgångsfaktorerna har varit att tidigt nätverka med andra. Genom nätverket kan man både få stöd men också skicka affärer till varandra.

Sist ut var Linda Nilsson, The Skin Agent Sweden, som har grundat och driver ett företag som är påväg mot ”world domination”! Linda delade tre kloka råd som är bra att ha när man ska starta företag: "Glöm aldrig att skriva aktieägaravtal medan allt fortfarande känns bra, ta hjälp med det du inte själv kan och ha dina principer, men våga tänka om ifall det behövs längs vägen.” En påminnelse om vikten av att tänka långsiktigt och hålla huvudet kallt, även i de mest passionerade skedena av ett företagsbygge.

Kvällen sorlande mingel och engagerade samtal visar att den här typen av kvällar gör Företagarna W. Nacka till mer än bara ett nätverk – här skapas affärsrelationer i det långa loppet. Som en av våra deltagare sa ”det här är bara början!”

Nästa träff är redan planerad till den 19 november, och förväntningarna är höga!

Fler nyheter från Företagarna