För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där Hannah Risander, ny regionchef för Stockholms län!

Publicerad 12 sep 2024
Den 1 september tillträdde Hannah Risander som ny regionchef för Företagarna i Stockholms län. Här berättar hon om sin bakgrund, sina drivkrafter och vad Företagarnas medlemmar kan förvänta sig från sin nya regionchef.

Vem är du och vad har du gjort tidigare?

- Jag är en nyfiken och driven entreprenör från Älvdalen i Dalarna som alltid haft en fot och en del av hjärtat i Stockholm. Jag har jobbat med att utveckla varumärken, människor och platser tidigare. Jag har drivit kommunikationsbyrå i många år, men även hotell, vildmarksby och krog. Jag är också en av grundarna till Daladrivet som är en mötesplats för näringsliv och politik i Dalarna. Dessutom arrangerar jag årligen en countryfestival.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya uppdrag på Företagarna?

- Det är flera saker, dels vill jag vara företagens Lottie Knutsson, som ska slita mitt hår för frågor som är viktiga för företagen i vår region. Jag ser också fram emot att utveckla fler mötesplatser, då affärer alltid handlar om relationer – och de skapas ju när vi träffas. Min roll handlar om att skapa värde för våra medlemmar, så vad vi kan göra mer av är bland det första jag ska ta reda på. Det ska bli kul att komma ut och träffa våra 41 lokalföreningar!

Vad vill du att Företagarna i Stockholms län ska åstadkomma med dig vid rodret?

- Dels ska vi se till att göra skillnad för våra företagare genom vår politiska påverkan. Men jag vill också att fler ska upptäcka och känna stolthet över att vara en del av vår organisation, både nya och befintliga medlemmar, jag tror att det finns många som bara vet om en bråkdel av allt vi gör. Sen är ju bara 23% av våra medlemmar kvinnor, den siffran ska vara 50%, och då måste vi se till att vara attraktiva men också att fler kvinnor startar företag.

Om du fick luncha ihop med valfri inspirerande företagare, vem skulle du välja?

- Jag tycker att det finns många Saror som är inspirerande. Dels Sara Wimmercranz som brinner för så många viktiga frågor, hållbarhet till exempel. Och Sara Rönne, en hybridföretagare som är affärsmässig på ett sätt som verkligen inspirerar.

När får Företagarnas medlemmar och förtroendevalda i länet träffa dig?

- Vi planerar just nu för en turné där jag ska åka till alla våra lokalföreningar, så det blir redan i höst och under våren.

Fler nyheter från Företagarna