För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Stöldvåg mot BMW-bilar

Publicerad 22 aug 2024
Polisen uppmanar BMW-ägare i Mellansverige att vara extra vaksamma på grund av stölder.

BMW är ett populärt bilmärke bland många företagare. Dessvärre är det även åtråvärda bilar för kriminella som stjäl värdefulla bildelar och på så vis utsätter ägarna för både obehag, problem och kostnader.

Polisen går nu ut och varnar allmänheten och i synnerhet BMW-ägare i Uppsala län, Gävleborgs län och Västmanlands län – det vill säga i polisregion mitt – för att det i närtid skett flera olika bildelsstölder från BMW-bilar i regionen. Det är framför allt airbags, backkameror, sidospeglar och spegelglas i dem som stjäls.

Stölderna är anmälda i främst Bålsta, Uppsala och Knivsta, men enligt polisens bedömning kan de kriminella förflytta sig snabbt och begå samma typ av brott på andra ställen i landet.

Polisens råd är att vara extra uppmärksam på främmande personer eller fordon som rör sig i områden där BMW-bilar finns. De som äger BMW-bilar uppmanas att ställa sina bilar i garage och ha god uppsikt samt belysning på uppfarter.

Fler nyheter från Företagarna