För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

18-åriga Hagforsentreprenören Florian hyllas för sin företagsidé

Publicerad 2 jul 2021
Florian Hergenhahn är bara 18 år och kommer från Hagfors. Nu uppmärksammas han och Hampus Soome från Kil i en årlig lista som Företagarnas Riksförbund anordnar för sjätte året i rad tillsammans med Almi.
Foto: Privat.

DeltaSignal AB hyllas nu i Företagarnas lista 103 unga idéer. Företagsidén är en innovativ mjukvaruutveckling som på ett nytt sätt analyserar automatiserade maskiner och kan underlätta inom industrin, för att kunna spara energi, styra produktionen mer precist utefter behov och framförallt optimera underhåll.

18-åriga Florian Hergenhahns företag DeltaSignal AB har redan väckt intresse hos stora industriföretag runtom i Sverige, berättar han i en intervju med P4 värmland:

- Vårt företag jobbar med industriell maskinanalys. Så vi skaffar ett digitalt modem och gör sedan analysen på den här modemet som ger oss en väldigt adekvat analys. 

Började vid 13 års ålder

Florians företag jobbar med att underlätta för industrin och samtidigt spara energi. Hans intresse för programmering började redan i ung ålder. 

- Jag har jobbat mycket med programmering, jag var 13 år när jag började programmera. Sedan har jag lärt känna en person som jobbar på ett stort företag. Han hade ett problem som har problemen men han kunde inte hitta en bra lösning på detta och det har vi nu tagit fram, säger han till P4 Värmland. 

Uppmanar unga att utveckla sina idéer

Avslutningsvis uppmuntrar Florian andra unga att också våga utveckla sina drömmar och företagsidéer men det kräver en hel del jobb om de ska kunna förverkligas.

- När man har idéer, man skapar och utformar med exempelvis en prototyp. När du då har din idé så kan du lättare hitta investerare. Men man måste komma ihåg att det krävs mycket arbete och du måste jobba hårt om du vill komma någonstans.

Läs mer om årets lista över 103 unga idéer här!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna