För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Kristinehamn hyllades på Företagargala

Publicerad 12 okt 2021
Det var under torsdagskvällen som Årets Företagare i Kristinehamn korades på den årliga Företagargalan i Kristinehamn.
Foto: Privat.

Den populära krögaren Van Bui Thanh är Årets Företagare i Kristinehamn. Van Bui driver den populära thairestaurangen Thanh Thai Palace som ligger vid gästhamnen i Kristinehamn. 

- Stort tack till Företagarna! Och tack till våra gamla och nya gäster som stöttat oss alla åren som gått. Det är en ära att få tar emot utmärkelsen, skriver ägaren på sin officiella Facebooksida. 

Restaurangägare fick pris

Det var Företagarnas ordförande i Kristinhamn, Patrik Ekman, som tyckte det var extra roligt att dela ut det prestigefyllda priset till en krögare, skriver NKP.se:

- Speciellt med tanke på hur hårt branschen har drabbats under pandemin, men ni har överlevt pandemin på ett bra sätt, säger Patrik till Van Bui som nickar instämmande och berättar:

- Vi var sex anställda när pandemin startade, nu är vi fyra. Men eftersom det har vänt nu kan jag börja anställa igen, säger krögaren. 

Tufft under pandemin 

Pandemin satte verksamheten på prov men i dag har Thanh Thai Palace kommit på fötterna igen.

- Folk har vaccinerat sig, men framför allt har de anpassat sig efter läget. Så nu vågar de gå ut och äta igen, säger krögaren. 

Patrik Ekman, som är en trogen stamgäst ville envist få veta hemligheten bakom vad han anser vara Sveriges bästa jordnötssås. 

- Det är inga hemligheter egentligen. Bra råvaror och tålamod är nyckeln, säger företagaren och bjuder på ett stort leende. 

Fler nyheter från Företagarna