För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq

Prisregn på Arvikas företagargala: ”En fantastisk kväll"

Galan den 28 september på Olssons Brygga var den första i sitt slag men ar troligen inte den sista. Företagarna Arvika-Eda är nöjda över det lyckade arrangemanget de skapat tillsammans med Arvika kommun.
Christina Nilsson Särnblad är riktigt nöjd med Arvikas första företagargala.

– Det var helt otroligt, en fantastisk kväll med väldigt bra stämning och bra underhållning. Och vi fick mycket positiv respons från deltagarna under kvällen, säger Christina Nilsson Särnblad, ordförande Företagarna Arvika-Eda

Ett 120-tal företagare närvarade och njöt av en god värmlandsmeny och musik från lokala Hebbe sisters & Duo Sentire. Christina hoppas att galan kan bli en tradition.

– Vi vill absolut göra det igen. Kommunen tycker det är jättebra utifrån företagarperspektiv att vi arrangerar galan, och de är gärna med och bidrar.

Ett syfte med galan var att få ett bättre företagarklimat i kommunen.

– Det känns bra att vi får visa på att företagarna är viktiga och värdefulla, och att man som företagare får känna samhörighet med andra, ungås och ha det trevligt i lättsamma former, säger Christina.

De vinnare som hyllades under kvällen hade utsetts av kommunen, Företagarna Arvika-Eda och sponsorer.

Bilder från galan

Jan Nilsson JCN Wordproduction utsågs till Årets Supporter 2024 med motiveringen:

”Med många strängar på sin lyra och företagsverksamhet vill vi lyfta årets supporter. En självklar gäst på våra event som i person och företagande personifierar Företagarna-andan Drivkraften att göra saker för att det är kul och gärna hjälpa andra att lyckas. Med rätt företagsfilosofi och algoritmer tar hans företagande honom hela vägen från sverige till spanien.”

Årets Eldsjäl Eda 2024 är Pär Sundman Näringslivsutvecklare Eda Kommun. Motiveringen lyder:

”Med lång erfarenhet av företagande men på ny plats har denna person svept in i Eda. Med ödmjuk approach och nytänk har han skapat mötesplatser och samarbeten mellan företagare, tjänstemän och skolor och lyft vikten av långsiktigt tänk, utbildning och företagande. Han har med stort engagemang varit en drivande kraft i spetsen för kommunen att skapa ett bättre företagsklimat med fina resultat!”

Årets Eldsjäl Arvika 2024 är Andreas & Mattias Olsson BR.OLSSONS, med motiveringen:

”Med en vilja av järn, entreprenörskap av rang och upplevelsekretivitet som få har Arvikas eldsjälar under lång tid skapat fantastiska upplevelser. Genom sin drivkraft har inte bara egna företaget växt och utvecklats men också Arvika som stad blivit en attraktivare plats för oss som bor här eller är besökare. Tack för ert otroliga arbete med att skapa magiska upplevelser för alla sinnen!”

ÅRETS INSPIRATÖR 2024 är Martin Balder & Marie Öberg Bruket, Balder design, Fors kraftstation med motiveringen:

”Med en känsla för att hitta oslipade diamanter och ett öga för design har årets inspiratör imponerat. Vi har fått följa en resa i både entreprenörskap och kreativitet där de har visat hur man kan slipa fram en diamant av något gammalt och trasigt oavsett om det är en antikvitet eller en kraftstation.”

ÅRETS UPPSTICKARE 2024 är Karin Johansson & Andre Engen Eda miljöservice ”EMAB”. Motiveringen lyder:

”Med stort hjärta för företagande, personal och bygd har detta företag visat hur man kan öka, utveckla och inkludera på samma gång. Genom att se mer än den huvudsakliga affärsverksamheten bidrar de med att skapa mervärde i form av mötesplatser och integration för människor. Att uppmärksamma detta företag och personer är ett rent nöje!”

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.