För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Umeå har genom sin medverkan i företagarrådet nått framgångar

Publicerad 18 okt 2024
Företagarrådet är ett dialogforum mellan Företagarna och Umeå Kommun. Rådet fungerar som ett ankare mellan näringslivet och kommunen, där företagare ges en tydlig ingång och plattform att lyfta företagarfrågor. Under hösten har flera viktiga framsteg uppnåtts.

Företagarna Umeå och Företagarrådet banar väg för hållbar pendling och bättre infrastruktur

I företagarrådet finns en särskild grupp som jobbar med infrastrukturfrågor. Infrastrukturgruppen består av representanter från Företagarna och Umeå Kommun. Tillsammans har gruppen arbetat fram nya busslinjer och hållplatser som är centralt för såväl arbetsgivare som arbetstagare. Umeå behöver kunna erbjuda alternativ att ta sig till jobbet på andra sätt än med bil. Genom ytterligare busslinjer och hållplatser skapas en större flexibilitet. Det är inte bara positivt ur ett hållbarhetsperspektiv utan även för att tillgängligheten till arbetsmarknaden ökar. Företag i Umeå kan nu dra nytta av en bredare arbetskraftpool som annars utesluts på grund av bristande transportmöjligheter.

Företagarrådet och upphandlingsgruppen stärker de lokala företagens möjligheter i kommunala upphandlingar

Inom Företagarrådet har upphandlingsgruppen gjort framsteg för att stärka de regionala företagens möjligheter att delta i Umeå kommuns upphandlingar. Genom ett långsiktigt arbete med kommunen har gruppen arbetat för att underlätta för att fler mindre företag ska kunna lämna anbud. Detta genom att dela upp upphandlingar mindre fragment.

Numera publicerar även kommunen sin planering för kommande upphandlingar på sin hemsida samt att de även för statisk över antalet regionala anbudsgivare och vinnare. Detta ger en tydligare bild av hur stor del av de offentliga kontrakten som går till företag i regionen, och kan fungera som en drivkraft för att öka den andelen ytterligare.

 

Har du en fråga du som du vill att Företagarna Umeå ska lyfta i företagarrådet? Kontakta styrelsen via umea@foretagarna.se

Taggar
Fler nyheter från Företagarna