För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Björn Isaksson och Sonata Isaksson är Årets Företagare i Västerbotten 2024

Publicerad 20 sep 2024
Med sina 35 medarbetare är Hällnäs Handelsträdgård en viktig jobbskapare i Vindeln kommun.

Hällnäs Handelsträdgård i Vindeln kommun producerar och distruberar mat för kropp och själ.  På handelsträdgården producerar de allt från blommor, till sallat, kryddor och crispgurka. Företaget arbetar kontinuerligt med att hålla sig uppdaterade med den senaste tekniken  inom hållbara produktionsmetoder och tar del av aktuell forskning. De lägger stor vikt vid att odla miljövänligt och tänka långsiktigt, både för samhällets och kundernas bästa.  

Vad var det som fick dig att bli företagare?

"Mina föräldrar drev företag och jag insåg tidigt lyxen av att kunna få bestämma över min egen tid och inriktning på uppgifterna. Möjligheten att själv få omsätta idéer i praktisk handling och hela tiden lära av misstag ger en hög grad av tillfredsställelse, svarar Björn"

Motiveringen till Årets Företagare i Västerbotten 2024 löd:
Hällnäs Handelsträdgård har med passion och innovation skapat en för regionen unik verksamhet ute i Västerbottens landsbygd. Bolaget investerar stort för framtiden och leder utvecklingen med sin ekologiska produktion på en konkurrensutsatt marknad. Genom starkt engagemang och ständig utveckling har familjeföretaget skapat arbetstillfällen under mer än 70 år.

 


Företgarna Västerbottens regionchef Jonas Nordin tillsammans med Björn och Sonita Isaksson

Det är en otroligt häftig verksamhet och att de har lyckats locka kompetens från hela världen att bosätta sig i Hällnästrakten säger allt om hur unikt det här företaget är. - Jonas Nordin

Årets Företagare är en utmärkelse som delas ut för att synliggöra företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap driver och utvecklar sina verksamheter på ett lönsamt och hållbart sätt och bidrar till samhällsutveckling.  Den 11 oktober utses Årets Företagare nationellt och vi är stolta över att Björn och Sonata Isaksson representerar Västerbotten. 

Vill du veta mer om Hällnäs Handelsträdgård och deras verksamhet? In och kika på deras hemsida! Norrgrönt® – Eko från Norrland. - Hällnäs Handelsträdgård (hallnas.nu)

Text: Malin Isaksson Lidén 

Fler nyheter från Företagarna