För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Här är Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västmanland

Publicerad 11 jun 2024
Under måndagen utsågs Gerald och Wencke Engström till Årets Företagare och trion bakom Västeråsbolaget Telexia till Årets Unga Företagare i Västmanlands län. Vinnarna tog emot sina utmärkelser från landshövding Johan Sterte vid en lunchtillställning i Västerås.
Johan Sterte, Wenche Engström, Gerald Engström och Bengt Bengtsson

Företagarna delar varje år ut utmärkelserna Årets Företagare och Årets Unga Företagare på lokal, regional och nationell nivå i syfte att uppmärksamma företagare som bidrar till en positiv samhällsutveckling. Under måndagen mottog Västmanlands läns regionala vinnare sina utmärkelser från landshövding Johan Sterte vid ett lunchevenemang som arrangerades på restaurang Varda i Västerås. Finalisterna som konkurrerade om utmärkelserna var de företag som utsetts till Årets Företagare respektive Årets Unga Företagare lokalt runtom i Västmanlands kommuner.

Till Årets Företagare i Västmanlands län utsågs Skinnskattebergs främsta jobbskapare Gerald och Wenche Engström som driver investmentbolaget Färna Invest. Paret och deras investmentbolag är kanske mest kända som huvudägare i ventilationsbolaget Systemair som sedan starten 1974 vuxit från en garageverksamhet till ett globalt industriföretag som sysselsätter tusentals. Bolaget är emellertid också aktivt inom den lokala besöksnäringen och har på senare år uppmärksammats för sitt övertagande av butikskedjan Indiska. Utmärkelsen Årets Företagare är en hyllning av vinnarnas beslut att trots de stora framgångarna vara hembygden trogen och behålla Systemairs huvudkontor i Skinnskatteberg. De prisas också för att de både kommersiellt, finansiellt och ideellt bidrar starkt till en levande bygd.

Bengt Bengtsson, Johan Bergström, Martin Holmer och Johan Sterte
Bengt Bengtsson, Johan Bergström, Martin Holmer och Johan Sterte

Johan Bergström, Linus Vennberg och Martin Holmer som grundat och driver telekomföretaget Telexia utsågs till Årets Unga Företagare i Västmanlands län. Deras företag har på kort tid vuxit från en till ett trettiotal anställda och finns idag i stort sett i hela landet. De prisas för sin inspirerande framåtanda, för sin företagsidé som i grund och botten handlar om att underlätta tillvaron för andra företagare, samt för att de bidrar till ett levande idrotts- och föreningsliv i Västerås.

I egenskap av regionala vinnare kommer Gerald och Wenche Engström respektive Johan Bergström, Linus Vennberg och Martin Holmberg att representera Västmanlands län vid riksfinalen av Årets Företagare den 11 oktober.

Juryn som utsett regionvinnarna bland de lokala vinnarna har bestått av:

  • Johan Sterte, landshövding Västmanlands län
  • Anders Jackson, Årets Företagare i Västmanlands län 2022
  • Markus Brattfeldt, vd Ägarskolan
  • Pär Åkerberg, ordförande Företagarna Västmanlands län
  • Bengt Bengtsson, t f regionchef Företagarna Västmanlands län
Fler nyheter från Företagarna