För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Förnybar energi och solceller är Urbans expertis

Publicerad 30 sep 2021
Tjörn-företagaren Urban Johansson hjälper företag och organisationer att göra en klok och bra investering när de vill ställa om till förnybar energi och installera solceller i större projekt.

Förnybar energi är verkligen i ropet och numera ser vi solceller på många tak. För privatpersoner är det ofta en överblickbar process som man kan genomföra själv, men när företag och organisationer vill ställa om till förnybar energi handlar det ofta om betydligt större projekt och investeringar.

Företagen vill såklart öka sin miljönytta, men att exakt se på vilket sätt och hur investeringar i egen solelanläggning ska göras på bästa sätt utifrån de egna förutsättningarna och behoven är komplext. Det kräver tekniska underlag, beräkningar, kravsättning samt kunskap om olika lösningar och den expertisen finns inte alltid inom företaget. Här kommer Urban in i processen. Med bas i Skärhamn driver han sedan ett knappt år 202 Trading AB– ett konsultföretag inom förnybar energi.

Stor kompetens och lång erfarenhet inom förnybar energi grunden i det nystartade företaget

Urban har alltid velat driva företag kunna bestämma själv. Just 202 Trading är nystartat, men Urban har drivit företag inom förnybar energi sen 2013. Framför allt handlar det om att vara experten och konsulten mot byggföretag och fastighetsägare med större fastighetsbestånd som inte själva har kompetensen. Han jobbar även med elfirmor och olika installationsföretag. Utöver det hjälper han till med teknisk projektledning och affärsutveckling.

− Jag drivs av att kunna hjälpa till omställningen till förnybar energi. Jag kan solel och projektledning vill verkligen erbjuda mina kunskaper inom området.

Ser fram emot lättade restriktioner och fler kundmöten

Som nystartad mitt i corona har det varit svårt att genomföra kundbesök, men förhoppningen är att lättade restriktioner ska öppna upp för mer kundbesök. Det kommer säkert öppna upp för mer möjligheter att hänga på företagsträffar med Företagarna Stenungsund & Tjörn.

− Jag gick med i Företagarna för jag gillar deras frukostträffar och att träffa andra företagare i Stenungsund och Tjörn. Det är värdefullt för mig som nystartad.

Läs mer om Urbans företag på 202 Tradings hemsida

Fler nyheter från Företagarna