För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Fartfylld gokarttävling med Företagarna Young

Publicerad 28 aug 2024
I veckan samlades 40 unga företagare på motorstadion i Borås. Kvällen bjöd på föredragningar, nätverkande, mingel och tävling.

Tillsammans med Bilia Borås BMW anordnade Företagarna Västra Götaland och Företagarna Young ett fartfyllt event för unga företagare i regionen. Medlemmar och icke-medlemmar välkomnades på startsträckan där Lukas Petersson, projektledare på Företagarna, och Jami Sillanpää, försäljningschef på Bilia, tog emot. Under kvällen hade deltagarna möjlighet att provköra BMW-bilar.

Efter en inledning och gruppindelning inleddes träningen. Åtta lag tävlade om guldmedaljerna och varvtiderna sjönk successivt under träningspasset. Medan en i laget körde passade övriga lagmedlemmar på att bestämma strategi för racet – och att göra affärer med varandra.

Efter träningen samlades deltagarna i klubbstugan för att äta, planera racet och sedan lyssna på föredragningar. Jimmy Persson, jurist på Företagarna, gick igenom några av de vanligaste frågorna som unga företagare har när de ska komma igång – främst när de ska anställa för första gången. Jimmy lyfte att medlemmar alltid kan ringa in till rådgivningen och få stöttning, gärna en gång för mycket än en gång för lite.

Emil Falk, grundare och vd på WindowGlass Recycling Sweden AB, berättade om deras resa och var de är på väg. Efter att ha upptäckt att det saknades möjligheter att återvinna fönster startade Emil igång ett projekt som har gjort att han idag är ledande i sin bransch. Emils företag erbjuder en lösning där både fönsterglas och -karm kan återvinnas separat, istället för att grävas ned vilket görs i stor utsträckning idag. Målet är att alla fönster som idag slängs istället återvinns i deras maskiner.

En del av deltagarna var nya medlemmar i Företagarna och var med på sitt första event. Elin Sandblom, Sandbloms Entreprenad AB, var en av dem:

Kul när Företagarna gör ett event för unga medlemmar! Tack vare gokarten så bröts isen tidigt. Oerhört inspirerande också att lyssna till Emil Falk. Ibland kan man känna sig ensam som företagare, men efter denna kvällen så förstår man hur många likasinnade det finns.

Kvällen avslutades med en timmeslång tävling. Lagen hade gjort upp körordning och minst sju byten skulle göras. Medan tävlingen pågick fortsatte nätverkandet men framför allt var det fullt fokus på banan – omkörningar varvades med avkörningar och tillslut korades en vinnare.

Fler nyheter från Företagarna