För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Andreas Hartvigsson är Årets Unga Företagare i Bollebygd

Publicerad 19 jun 2024
Med sitt företag Närbutiken i Dalaberg AB är Andreas Hartvigsson Årets Unga Företagare i Bollebygd. Läs mer om företaget samt juryns motivering till varför han tilldelats den ärofyllda utmärkelsen.

Vad var det som fick dig att bli företagare?

– Chansen och möjligheten att kunna påverka och styra min vardag.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

– Att vi dom senaste fem åren sponsrat så alla elever i årskurs 8 i Bollebygds kommun fått en föreläsning i psykisk livräddning som förhoppningsvis ska leda till att den psykiska ohälsan minskar i Bollebygd.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Att vi strukturerat lyssnat av och anpassat oss efter den lokala marknaden och uppfyller kundernas behov på ett effektivt, kostnadsmedvetet sätt samt med mycket arbetsglädje. Det har resulterat i mycket god volymtillväxt och lönsamhet.

Hur ser framtidsvisionerna ut?

 – Vi vill bli Bollebygds bästa arbetsplats! Jag fokuserar mer på att medarbetarna ska må bra än kunderna för om medarbetarna mår bra kommer det leda till bästa kundservice!

Vilket är ditt bästa företagartips?

– Ge dig själv beröm, fira när ni uppnått mål, stora som små.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– Vårt strukturerade arbete med att minska matsvinnet har givit otroligt bra resultat, nyckeltal av toppklass. Vi slänger mycket mindre mat och frigör tid till annat mer kundanpassade sysslor samt säkerställer bra lönsamhet.

Juryns motivering:

Årets vinnare driver företag i en välkänd och hårt konkurrensutsatt bransch som allt som oftast har ögonen på sig från media och andra som gör prisjämförelser. Att lyckas driva det med positiv utveckling både omsättningsmässigt och lönsamhetsmässigt är inte alla som klarar och kräver entreprenörskap och att man hittar nya sätt att nå ut till kunderna. Att vi får ett mer levande centrum av att denna butiken finns håller nog de flesta med om.

Andreas går nu vidare till Regionfinalen för Årets Företagare & Årets Unga Företagare, den 5 september i Partille Arena.

Se alla övriga finalster:

Fler nyheter från Företagarna