För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Dan Boethius och Wilhelm Bille är Årets Unga Företagare i Göteborg

Publicerad 30 maj 2024
Dan Boethius och Wilhelm Bille har med sitt företag Picler AB utsetts till Årets Unga Företagare i Göteborg. Varför sticker de ut från mängden, vad gör dem mest stolta och vad har de för framtidsvisioner?

Vad var det som fick er att bli företagare?

– Vi såg att det fanns ett behov för fastighetsbolag att digitalisera sin informationsspridning. Fastighetsbranschen var 2015 när vi startade bolaget en stillastående bransch när det kom till innovativa digitala lösningar, men vi såg att det började ske en förändring. Vi har alltid haft en entreprenörsådra och såg då ett behov som vi kunde tillfredsställa med en digital infodisplay som spred information via en mjukvara.

Berätta lite om verksamheten!

– PICLER erbjuder fastighetsbolag att byta ut sin analoga anslagstavla som sitter i trapphus och entréer, till en digital infodisplay som styrs via en mjukvara. Fastighetsbolagen kan även integrera sina befintliga system till displayen och på så sätt få ett självspelande piano med sin informationsspridning till hyresgäster. Den största fördelen för ett fastighetsbolag är att dem sparar tid på att slippa åka ut till alla fastigheter för att sprida information. Detta sparar även på miljön.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

– Produktmässigt så är det vår nisch mot fastighetsbolag. Att våga vara bäst mot en bransch. Det ger en väldigt omtyckt produkt som våra kunder pratar gott om. Företagsmässigt är det att vi alltid vill vara i framkant i alla led, allt från hur vi jobbar internt med bolaget och våra anställda, vi tror på att varje individ på Picler levererar som bäst när han/hon har kul på jobbet och hela tiden växer i sin roll på företaget, det smittar av sig och sprider positivitet kring Picler.

Vad i ert företagande gör er mest stolta?

– Vi är mest stolta över att ha lyckats ändra en bransch som tidigare varit väldigt stillasittande när det kommer till digitala lösningar. Att de första åren gick ut på att träffa fastighetsbolag och frälsa och förespråka kring en digital förändring och sakta men säkert få dem att förstå storheten. Idag är detta på alla fastighetsbolags agenda, och vi var tidiga med att så detta frö. Men också att lyckas visa fina siffror med tillväxt år efter år i en en bransch med hög konkurrens.

Hur ser framtidsvisionerna ut?

– Våra framtidsvisioner är att utveckla produkten ännu mer. Vi har hittat funktioner som fastighetsbolagen ännu inte vet att de behöver men som vi vet att de kommer behöva, det är en härlig vision. Sedan är det att ta hela detta arbete vi gjort med svenska fastighetsbolag vidare ut i Europa. Men inte bara växa med bolaget och produkten, en stor vision är att utveckla vår personal och göra roliga saker tillsammans, det stärker oss alla på lång sikt.

Vilka är era bästa företagartips?

– Våga testa, våga utmana. Om du har en idé sitt inte och ruva på den för länge och vänta på rätt tidpunkt. Våga släppa produkten till marknaden och låt blivande kunder avgöra om den är rätt. Lyssna på dina kunder och utveckla produkten/företaget till det som marknaden vill eller kommer vilja på sikt. Lyssna heller inte på gamla ideal, våga prova nytt och va nyfiken.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– Hela vår produkt bidrar till hållbarhet för våra kunder. Det är något som vi också lever internt på Picler med goda arbetsförhållanden och respekt mot varandra. Med tidigare visioner som grund och leva som vi lär förespråkar Picler alltid klimatanpassade lösningar och en soliditet som ska genomsyra hela bolaget.

Juryns motivering:

Med fokus på att leverera en kundupplevelse i världsklass och ha marknadens nöjdaste kunder har årets unga vinnare skapat en produkt som underlättar för många i vardagen. De drivs av att kontinuerligt utvecklas och att göra det tillsammans inom en bransch där ”göra nytt” är en nödvändighet.
Idag är de på en spännande resa framåt både vad gäller teknisk utveckling och tillväxt.
 

Dan och Wilhelm går nu vidare till Regionfinalen för Årets Företagare & Årets Unga Företagare, den   5 september i Partille Arena.

Se alla övriga finalister:

Fler nyheter från Företagarna