För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lars Karlsson & Nils-Gustav Jansson är Årets Företagare i Stenungsund

Publicerad 29 maj 2024
Med sitt företag Två Grävare AB är Lars Karlsson och Nils-Gustav Jansson Årets Företagare i Stenungsund. Vi bad Lars berätta om verksamheten, vad i företagandet som gör honom mest stolt och dela med sig av sina bästa företagartips.                                                                                                              – Vi är stolta tusenkonstnärer som har kul på jobbet, säger Lars.

Vad var det som fick dig att bli företagare?

– Friheten. Att få bestämma över sig själv. Styra över min egen tid och välja de projekt som ger den utmaning man vill ha.

Vad gör ni i ert företag?

–  Vi jobbar med nätbyggnation inom kraftnät och fibernät.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

– Vi gillar att göra fina jobb och gör i stort sett alla moment med egen personal, som beredning, schakt och kanalisering, inkoppling i nätstationer, återställningsarbeten, sjökabelförläggning med mera. Detta gör att vi har full styrning på att projekten alltid blir enligt kundens önskemål. Vi är stolta tusenkonstnärer som har kul på jobbet.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Två Grävare-andan som personalen har gör mig mest stolt. Som innebär att alltid leverera det kunden förväntar sig och lite till. Att ha ett trevligt bemötande mot kunder och omgivning. Vi jobbar efter de ledord som personalen tagit fram; sammanhållning-stolthet-framåtanda.

Berätta om företagets framtidsvisioner!

– Vattenfall, Göteborg Energi, Kungälv Energi, Tele 2, IP only m.fl. Vi ska fortsätta i vår nisch och bredda kompetensen inom nätbyggnation. Nyligen har vi byggt och utvecklat en pråm för förläggning av kabel och fiber. Vi ser en stor potential med sjökabelförläggning. Vi ska fortsätta vår strävan att vara den bästa leverantören till våra kunder. Genom att jobba med sammanhållning, stolthet och framåtanda är vi på god väg.


Vilket är ditt bästa företagartips?

– Ha roligt på Jobbet! Var noga med rekrytering, det är din viktigaste roll. Var inte rädd att lyfta upp egen personal. Som företagare behöver man egentligen bara ha något att leverera som någon annan vill betala för. Ser du till att leverera den bästa produkten över tid kommer du bli framgångsrik. Hur man gör detta är tricket, då är det bra att ha rekryterat den grymmaste personalen.


På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– Vi har är ISO-Certifierade sedan tjugo år tillbaka enligt Kvalite ISO 9000 och Miljö ISO14001. Detta gör att hållbarhet inom miljö är något vi jobbat med under lång tid. Det senaste vi börjat med är att sortera ut olika plastkvaliteter för återvinning. När det kommer till social hållbarhet jobbar vi mycket med sommarjobbare som får chans att prova på våra olika yrkesgrenar. Vi jobbar också nära Glädjeresan.se som är en välgörenhetsorganisation som samlar in pengar genom två stora auktioner om året. 100 procent går till ändamålet. Hittills har vi varit med och skänkt till , kvinnjouren , bio-TV till alla äldreboenden i STO-regionen, hjärtstartare, och i år ska vi skänka till STO-regionens sjätteklassare som ska få möjlighet att få åka på läger på Tjörn. Där är alla i den åldern välkomna oavsett om man har funktionshinder eller något annat som skulle kunna vara ett hinder. I övrigt kör vi på HVO i maskinerna där vi kan. Arbetsbilar och förmånsbilar är elbilar eller hybridbilar.

Juryns motivering:

Årets Företagare i Stenungsund driver en stabil och stark verksamhet, som har utvecklats och vuxit både med omsättning och med personal under en lång tid. En tydlig yrkesstolthet visar att kvalité och tidsplan i kombination av omsorg av personalen är nyckel till framgång. Även i oroliga tider står de stabilt på marknaden tack vare sin långa erfarenhet och kunskap i branschen. Med erfarenhet kommer självförtroende som gör att man vågar testa nya vägar och samtidigt vågar säga både ja och nej för att ta sig framåt på det sätt man önskar. Deras stora engagemang, starka sociala ansvarstagande gör att de på flera olika sätt stöttar och hjälper det lokala samhället. Årets Företagare med sin yrkesstolthet och sitt engagemang i sin verksamhet är, Lars Karlsson och Nils-Gustav Jansson, Två Grävare AB.

 

Lars och Nils-Gustav går nu vidare till Regionfinalen för Årets Företagare & Årets Unga Företagare, den 5 september i Partille Arena.

Se alla övriga finalister:

Fler nyheter från Företagarna