För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tim Fäder & Tomas Jalonen är Årets Företagare i Hjo

Publicerad 29 maj 2024
Tim Fäder & Tomas Jalonen är med sitt företag Garten i Hjo AB Årets Företagare i Hjo. Vi bad Tim berätta om verksamheten, vad i företagandet som gör honom mest stolt och dela med sig av sina bästa företagartips.

Vad var det som fick dig att bli företagare?

– Har alltid haft ett stort driv i att få skapa våra egna förutsättningar, känslan av att vara obegränsad är för oss den absolut största drivkraften.

Berätta lite om företaget!

– Biergarten i Hjo är en tyskinspirerad konceptrestaurang som fokuserar på upplevelsen. Hos oss möts du av personal i lederhosen och lokalproducerade tyska rätter, musik och interiör. Servering i parkmiljö med möblering som främjar och skapar möten mellan människor.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

– Vi fokuserar på att vara ett varumärke, vilket i sin tur skapar många lager av intressen och möjligheter. Vi startade som restaurang men är idag långt mycket mer än det. Vi är en känsla, en vägvisare och försöker hela tiden vara innovativa nog att skapa förändring långt längre än allas förväntningar.

Vad i företagandet gör dig mest stolt?

– Att vi är orädda och alltid har fokus på vad vi kan göra bättre.

Hur ser framtidsvisionerna ut?

– Vi har ända från start haft visionen om att bygga en möjlighet till franchise. Nu fem år in i skapandet är vi både redo och fulla av självförtroende om att det vi skapat är helt rätt väg framåt och ser med glada ögon på vad som sker härnäst.

Vilket är ditt bästa företagartips?

– Du lär dig det du behöver på vägen! Våga ta steget, våga tro på din känsla. Att kliva in i något okänt är alltid en framgång.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– Vi jobbar med en rad olika lokala producenter, sortering och återbruk, men viktigast för oss är att ha ett hållbart företagsklimat där vi kan lyfta och utveckla våra medarbetare då en stor del i att möta framgång inte bara påverkar ägarna. Vi jobbar med våra medarbetare i fokus och vad vi kan tillföra till dom. Goda relationer skapar trygghet, glädje och engagemang.

Juryns motivering:

Årets företagare har med ett stort engagemang och föredömligt entreprenörskap lyckats skapa och driva ett företag i sin egen personliga stil. De fortsätter att utveckla sin verksamhet som gynnar både invånare och turister. De har genom stor flexibilitet och framåtanda tagit sig igenom pandemin, regnväder och andra hinder på vägen. Ett väldigt gott exempel på entreprenörskap och företagaranda.

 

Tim och Tomas går nu vidare till Regionfinalen för Årets Företagare & Årets Unga Företagare, den 5 september i Partille Arena.

Se alla övriga finalister:

Fler nyheter från Företagarna