För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Använd artificiell intelligens för att vässa dig själv och din verksamhet!

Publicerad 9 okt 2024
Under tisdagen arrangerade Företagarna Skövde-Tibro en inspirerande AI-föreläsning med fokus på hur småföretagare konkret kan använda AI i sina verksamheter.

För att belysa möjligheterna med verktyg som ChatGPT bjöd vi in Anton Astbäck från AI med Anton, som med sin expertis inom AI-utbildning hjälper företag att realisera AI-potential. Efter en introduktion om Företagarnas breda stöd och erbjudande för företagare, njöt vi av en givande nätverksmiddag innan vi dök in i en engagerande diskussion om AI och dess tillämpningar.

Vad är AI?

AI, eller artificiell intelligens, är kort sagt datorers förmåga att tänka och analysera på ett sätt som liknar mänskligt tänkande. Genom att analysera stora mängder data, till exempel hela internet, skapar AI mönster och insikter. Ett populärt exempel är ChatGPT, som fungerar som en digital assistent och kan förstå och kommunicera på över 100 språk, med cirka 180 miljoner användare varje månad.

Att tänka på innan du börjar använda AI i ditt företag

Innan du sätter igång med AI, är det viktigt att tänka igenom hur verktygen ska användas. AI ska ses som ett komplement till din verksamhet – inte som en ersättare. Skapa riktlinjer för hur AI används, undvik att dela känslig information, och granska alltid svaren kritiskt. AI-baserade verktyg som ChatGPT utvecklas ständigt, och även om de flesta fördomar är borta är det viktigt att vara medveten om eventuella felaktigheter.

Exempel på vad du kan göra med ChatGPT:

  • Summera dokument – ladda upp textdokument och få en snabb översikt över innehållet.
  • Datahantering i Excel – låt ChatGPT städa upp dina Excel-filer, analysera data och skapa diagram.
  • SEO-optimering – be ChatGPT analysera din hemsida och ge förslag på SEO-förbättringar.
  • Sammanfatta webbinnehåll och YouTube-videos – få en snabb överblick över ny information utan att behöva läsa eller titta själv.
  • Översätta text från bilder – klistra in en bild och låt ChatGPT läsa och översätta texten.
  • Brainstorma idéer – få hjälp med att generera kreativa idéer för hur du kan effektivisera ditt arbete.
  • Problemlösning – beskriv dina utmaningar för ChatGPT och få förslag på lösningar.
  • Skapa bilder och illustrationer – generera bilder i olika stilar, exempelvis inspirerade av Van Gogh.

Företagarna finns här för dig!

Företagarna arbetar för att skapa ett bättre klimat för företag och företagare. Genom nätverk, kunskap och praktiskt stöd hjälper vi dig att utveckla din verksamhet och nå mål. Vi samlar också in synpunkter från företagare för att påverka och förenkla regler och lagstiftning. Har du funderingar kring AI, eller vill veta mer om hur vi kan stötta ditt företag? Tveka inte att kontakta Adam Rehbinder för mer information.

Adam Rehbinder
Verksamhetschef Företagarna Skövde-Tibro

Telefonnummer 0709-297216

E-post adam.rehbinder@me.com

Fler nyheter från Företagarna