För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Avslutning för första året med Klimatlöftet företag

Publicerad 9 okt 2024
Närmare 100 små och medelstora företag har varit med i satsningen Klimatlöftet företag, som pågått under ett år. Tillsammans har deltagande företag antagit hela 619 klimatlöften och gemensamt bidragit till att minska klimatpåverkan, samtidigt som de har stärkt sin gröna konkurrenskraft. Projektets avslutningsträff samlade medverkande företag och experter för att summera året som gått.
Dagen leddes av projektledare Camilla Kinnear från Västsvenska Handelskammaren och Mikael Erlandson, regionchef för Företagarna Västra Götaland.

Under ett par timmar fick företagen möjlighet att träffas och berätta om varför de gick med i Klimatlöftet, hur de har jobbat med sina löften under året och hur deras fortsatta resa inom klimatområdet kommer att se ut.  Experter som varit med i projektet och stöttat företagen med sina löften,  var också på plats och berättade hur deras upplevelse varit av det gångna året. 

En viktig del för många av deltagarna har varit att få träffas och diskutera utmaningar och möjligheter med varandra. 

 

Från Ale kommun är det flera företag som varit med i Klimatlöftet och några av dem var med under avslutningsträffen. 

– Klimatlöftet har gjort att vi Aleföretag har gått samman och pratat problem och möjligheter med klimatarbetet. Det som förut varit luddigt börjar klarna. Vi kommer fortsätta träffas och ta små men många steg framåt tillsammans, sa Anna Dahlin från företaget Axel Christiernsson AB.

 

 

 

Natalie Hjertberg, ICA Kvantum Munkebäck, har deltagit i projektet, som hon anser har lett dem framåt i klimatarbetet:
– Vi har fått inspiration från andra företag som är med i Klimatlöftet. Bland annat har det lett till att vi bättre tar vara på svinnet från butiken. Svinnmarmelader och äppelmos är exempel som ökar i popularitet hos våra kunder."

 

 

 

Hoppas på en fortsättning

Projektet som letts av Västsvenska Handelskammaren i samverkan med Företagarna Västra Götaland och Klimat 2030, har haft fokus på typiska utsläppsområden som företag har och kan påverka. Satsningen har varit lyckosam och företagen har fått en rejäl skjuts framåt i sina klimatarbeten. Vi hoppas därför kunna fortsätta satsningen med ytterligare ett år men inget är bestämt ännu. Om du är intresserad av att vara med i Klimatlöftet för företag är du välkommen att ta en kontakt:

Klimatlöftet företag

Fler nyheter från Företagarna