För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västra Götaland 2024 har korats

Publicerad 6 sep 2024
Årets Företagare i Västra Götaland 2024 har korats under en regionfinal i Partille arena. Det blev Rikard Hansson, som med sitt företag Hanssons Hus AB i Ulricehamn, fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen. Till Årets Unga Företagare 2024 utsågs Dan Boëthius och Wilhelm Bille, som driver företaget Picler AB i Göteborg.
Årets Unga Företagare i Västra Götaland (t.v) och Årets Företagare i Västra Götaland 2024

–Det känns helt fantastiskt! Jag känner en stolthet över mig själv och hela företaget med mina 130 anställda. Det här är ett jättefint kvitto på vårt hårda arbete, sa Rikard Hansson när han emottagit utmärkelsen och publikens jubel.

Hanssons Hus är en nytänkande bygg- och fastighetskoncern som verkar mellan Uppsala och Malmö med huvudkontor i Ulricehamn. De utvecklar, bygger och förvaltar fastigheter och är 125 anställda inom koncernen.

Vinnarmotivering Årets Företagare i Västra Götaland:

Det sägs att man inte kan lära gamla hundar att sitta och det verkar även gälla gamla branscher. Men den fördomen sätts nu på skam. Vår vinnare verkar inom en både konservativ och trög näring, men han är allt utom en förvaltare. Med en digitaliseringsnivå och servicekänsla man normalt bara hittar hos större tjänsteföretag inom konsumentvaror tar denne entreprenör ideligen nya grepp som gynnar medarbetare, kunder och leverantörer. Vi har sett framtiden inom bygg. Hans namn är Rikard Hansson, Hanssons Hus ifrån Ulricehamn.

 

Dan Boëthius och Wilhelm Bille är Årets Unga Företagare i Västra Götaland 2024

Picler erbjuder fastighetsbolag att byta ut sin analoga anslagstavla som sitter i trapphus och entréer, till en digital infodisplay som styrs via en mjukvara. Fastighetsbolagen kan även integrera sina befintliga system till displayen och på så sätt få ett självspelande piano med sin informationsspridning till hyresgäster. 

– Vi hade med oss en påse, för vi tänkte att om vi skulle vinna så skulle vi behöva ha något att ta med oss priset i. Det kanske är det som gjort att det går så bra för vårt företag, att vi siktar högt! sa en glad Dan Boëthius när de fick ta emot utmärkelsen.

Vinnarmotivering Årets Unga Företagare i Västra Götaland:

Alla verkar vara överens om att en stadig kommunikation med kunderna är ett framgångsrecept. Men sådan kan ske på många sätt och det är långt ifrån alltid de beprövade kanalerna fungerar bäst. Vår vinnare har hittat ett digitalt sätt att nå mottagaren med relevant information i språnget. På en lite bortglömd plats som annars brukar kännetecknas av handskrivna anslag och lappar i brevlådan. Årets Unga Företagare i Västra Götaland har digitaliserat mötet mellan fastighetsägarna och deras kunder. De heter Dan Boëthius & Wilhelm Bille med företaget Picler ifrån Göteborg. 

Regionvinnarna går nu vidare och tävlar om titeln Årets Företagare i Sverige i Stockholms stadshus den 11 oktober. Vi önskar dem lycka till i finalen och med sina fina företag!

Juryn som utser Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Västra Götaland:

Fredrik Olsson, Miami Advertising AB, Olof Nilsson – Sweco,  Maria Åkerberg – Maria Åkerberg AB och Margit Alard – Malard Ekonomikonsult AB.

Årets uppstickare i Partille utsågs

Under regionfinalen delade Partille kommun och Företagarna Partille ut priset Årets uppstickare i Partille. Vinnare blev Charlotte Lahte från Sekel Interiör AB. Läs mer hos Partille Kommun: Årets Uppstickare i Partille

Stort tack till våra partners som var med oss under regionfinalen!

 

Fler nyheter från Företagarna