För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

David vann affär när Företagarna Göteborg besökte Karlatornet /Företagarbesöket i Karlatornet gav Vrida prestigeuppdrag

Publicerad 18 sep 2024
År 2018 insåg David Eriksson att hans då nystartade företag Vrida borde jaga prestigekunder till sina innovativa lamparmar. Han beslöt sig för att bokstavligen sikta högt och leverera till lägenheterna i Karlatornet. Sex år senare gick samarbetet äntligen i lås –under Företagarna Göteborgs VIP-visning i tornet.

Vridas lysande affärsidé är att tillverka lamparmar som fästs i takuttaget och låter dig flytta runt lampan utan att borra nya hål i taket.
Från starten 2015 och allra första kunden Svenssons i Lammhult har man skördat fina framgångar, fram till dagens stora antal återförsäljare och internationella expansionsplaner.

Från fraktrabatt till prestigeprojekt
David gick med i Företagarna Göteborg tidigt, främst på grund av ett förmånligt erbjudande om rabatterad frakt för Vridas många paketförsändelser. Men medlemskapet har visat sig ge fler fördelar än förutsett. En av dem var att ro i land en affär som David drömde om under företagets tidiga år.

– Vi satte upp mål för var vi ville komma in som leverantörer och insåg att vi borde knyta till oss några prestigeprojekt. Vi beslutade oss för att sikta högt rent bokstavligt och komma in i Karlatornet, så vi bokade möte med Sernekes ansvariga för tillval. De gillade vår produkt men 2018 var det lite tidigt i processen för dem att sluta avtal. Sedan byttes deras folk ut och vi själva fick fullt upp med att springa på andra bollar, så det hela föll i glömska, säger David Eriksson.

Direktkontakt med rätt person
I våras bjöd Företagarna Göteborg in sina medlemmar till en exklusiv visning i tornet, med självaste superentreprenören Ola Serneke på plats för att berätta om tornets historia. David Eriksson var snabb att anmäla sig.
– Jag nappade på att få höra hans egen story om projektet. Det var en häftig upplevelse också att komma upp i tornet och se de tjusiga lägenheterna. Jag såg direkt att våra lamparmar skulle passa bra här, då bostäderna har många fasta takuttag. För att belysningen ska sitta rätt över möblerna är det inte ovanligt att människor behöver borra hål i de nya taken. Så när det var dags för lunch gick jag fram och frågade vem som har hand om interiören, säger David.
Och han hade tur: den ansvariga var på plats för visningen. Hon hänvisade honom vidare till dem som har hand om Sernekes samarbeten. De gillade vad Vrida visade upp och sex år efter att David fick sin högtflygande idé skrevs samarbetsavtalet på. Det innebär att Vrida kan erbjuda sina produkter till alla inflyttare i tornets egen app och får tillgång till en stor krets av nya potentiella kunder.

”Guld för mig som företagare”
– Vi är jättenöjda med att ha avtalet på plats och ska jobba för att komma vidare med försäljningen i höst. Det var super att vi fick inspirationsgnistan och tillfället att göra idén till verklighet vid Företagarna Göteborgs besök.

David Eriksson uppskattar möjligheten som Företagarmedlemmar får att komma in i spännande sammanhang och miljöer som inte är allmänt tillgängliga. Det trots att hans tid är knapp: Vrida fortsätter springa på i full fart, just nu med utveckling av en ny produkt och expansion ut i Europa.

– Det är guld för mig som företagare med träffar som kan ge värdefulla kontakter och knytas till min affär. Här fick jag direktkontakten till rätt person. Jag går bara på evenemang som inspirerar mig, ger affärsmöjligheter eller kontakt med andra företagare som kan utbyta tips om bra leverantörer och liknande. Som företagare känner man sig emellanåt ensam i sin roll, så det är nog vad jag värderar högst med mitt medlemskap i Företagarna.

 

 

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna