För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Remissyttrande: Förslag om Myndigheten för arbetsmiljökunskaps uppgifter kan överföras till och inordnas i Arbetsmiljöverket (A2023/01509)

Publicerad 24 jun 2024
Företagarna delar i huvudsak de slutsatser och förslag som lämnas om att Myndigheten för arbetsmiljökunskap och Arbetsmiljöverket läggs samman i en myndighet.

Läs remissyttrandet som pdf.

Regeringens vill minska antalet myndigheter och effektivisera statsförvaltningen. Som ett led i den målsättningen har Arbetsmiljöverket och Myndigheten för arbetsmiljökunskap haft som gemensamt uppdrag att lämna förslag på hur Myndigheten för arbetsmiljökunskaps uppgifter kan överföras till och inordnas i Arbetsmiljöverket.

Företagarna delar i huvudsak de slutsatser och förslag som lämnas vars utgångspunkter var att föreslå organisationsförändringar som ska innebära att Myndigheten för arbetsmiljökunskap och Arbetsmiljöverket läggs samman i en myndighet.

  • Myndigheten för arbetsmiljökunskap avvecklas som egen myndighet och dess uppgifter överförs och inordnas i Arbetsmiljöverket. Företagarna tillstyrker förslaget.
  • Kunskapssammanställning, kunskapsspridning, analys och det internationella uppdraget förs över till Arbetsmiljöverket. Företagarna tillstyrker förslaget.
  • Uppgiften om företagshälsovårdens kompetensförsörjning bedöms inte lämplig att överföra till Arbetsmiljöverket. Företagarna delar bedömningen att detta inte är lämpligt.
  • Uppgiften att utvärdera effekter av statliga reformer och beslut bedöms inte lämplig att överföra till Arbetsmiljöverket. Företagarna delar bedömningen att detta inte är lämpligt.
Taggar
Riks Remiss
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.